Sterrenplekjes

Aan de hand van een publieksoproep ging het Regionaal Landschap Lage Kempen op zoek naar de mooiste landschapsplekjes in de Lage Kempen. Uit de meer dan 150 inzendingen koos de jury de 20 mooiste plekjes. Ze letten hierbij op 8 criteria: zicht, stilte, geur, bijzonderheid, cultuurhistorische waarde, schoonheid, X-factor, natuurlijkheid. Deze plekjes werden beloond met één, twee of drie sterren, een beetje zoals restaurants Michelinsterren krijgen.

Houthalen-Helchteren herbergt maar liefst 4 sterrenplekjes:

  • Kelchterhoef bos, één van de oudste loofbossen van de Kempen (1 ster)
  • Hengelhoef, met een prachtig uitzicht over de vallei van de Roosterbeek (1 ster)
  • Ten Haagdoorn moerasbos, met in de lente schitterende kleuren (1 ster)
  • Ten Haagdoorn heide, waar je heerlijk kan ronddwalen over de échte purperen heide (2 sterren)

Sterrenplekje Ten Haagdoorn

Aan jou om de sterrenplekjes te gaan ontdekken en te genieten van het mooie landschap. Tijdens het wandelen kan je de sterrenplekjes makkelijk herkennen aan de sterrentotem of sterrenbank, waarop je kan uitrusten en genieten van het landschap.

Alle 20 sterrenplekjes werden bovendien verzameld in één handige gratis brochure. Je vindt hierin alle praktische info, mooie gedichten en leuke doe- en leertips. Een écht hebbeding!

Je kan 'm gratis bestellen via info@rllk.be of afhalen bij VVV-Toerisme Houthalen-Helchteren. Surf ook eens naar: www.landschapssterren.be

PRAKTISCH

Meer informatie:

Regionaal Landschap Lage Kempen
Grote Baan 176
3530 Houthalen-Helchteren
tel. 011 78 52 59

Stuur een e-mail

Bezoek de website