Nieuw Administratief Centrum (NAC)

In Houthalen-Helchteren gaan verleden en toekomst hand in hand. Als symbolen van twee belangrijke tijdperken steken zij hoog boven onze gemeente uit: de mijnschachten en het Nieuw Administratief Centrum (NAC), dat een plaats verdient op de lijst  van ‘100 plekken in de wereld die je zeker moet gezien hebben’.

 Collage NAC

Dit futuristische en tegelijk sobere, ecologische en uiterst functionele gebouw is gelegen op het oude mijnterrein en huisvest onder meer de gemeentelijke diensten, het OCMW, de bibliotheek, VVV-Toerisme en de politie.

Individuele bezoekers en gezinnen krijgen de kans om in een verkorte rondleiding gratis kennis te maken met het NAC.  Dat kan op woensdag 5 april, 12 april, 2 augustus en 9 augustus, telkens om 14 uur. 

Het uitkijkpunt op het dak van de blauwe toren van het gebouw, een kunstzinnige plek met een weids zicht over onze gemeente en de regio, wordt ‘het Oog van Daubechies’ genoemd.

Deze toren is vernoemd naar een inwoner van Houthalen-Helchteren: Ingrid Daubechies. In het trappenhuis vind je meer informatie over haar briljante en befaamde wiskundige formules.

Kom het mooie uitzicht bewonderen tijdens de openingsuren van VVV-Toerisme. Tegen afgifte van je identiteitskaart kan je een toegangsbadge voor de toren afhalen aan de balie bib-toerisme.
Kinderen zijn enkel toegelaten onder begeleiding van een volwassene. 

PRAKTISCH

Adres: Pastorijstraat 30, 3530 Houthalen-Helchteren
Telefoon: 011 49 20 00

Stuur een e-mail

Bezoek de website