Adventure

 

ballonvaarten klimpunt oriëntatieparcours paintball

 

+ Ballonvaarten

vertrekpunt ballonvaarten

Het hoogseizoen van de ballonvaart valt tussen Pasen en eind oktober. Bijna dagelijks stijgen er ballonnen op in domein Kelchterhoef. Er wordt enkel gevaren bij rustig weer en men vertrekt kort vóór zonsondergang of kort na zonsopgang. Een vaart duurt ongeveer een uur. Elke ballon wordt gevolgd door een volgwagen om de materialen (ballon) en de passagiers op te pikken en terug naar domein Kelchterhoef te rijden. Familieleden en vrienden mogen eventueel deze volgwagen volgen tot op de landingsplaats. Er kunnen maximum 3 à 4 passagiers per vaart mee. 

Meer info:

Jan Timmers
telefoon 011 52 12 34 - 0487 53 77 47
Bezoek de website
 
vzw Limburgse Ballonvaarten
telefoon: 089 84 19 70
 
  

+ Klimpunt

klimparcours in de bomenKlimpunt is een buitensport organisatie die activiteit en natuur combineert op een unieke manier. Het "basiskamp" en klimbos bevinden zich aan de Plas te Kelchterhoef Houthalen. In dit bos, waarin bewust gekozen is voor het behoud van de aanwezige natuur, kan je aan de slag. Je treft er allerlei klim-, klauter-, zwier, – zwaai en nog veel meer toestanden aan die je onder begeleiding van een monitor dient uit te voeren. Jong en oud kunnen op een veilige en verantwoorde manier "natuursport" beleven. Op aanvraag is een volledige dag natuursport mogelijk. De activiteiten in het klimbos worden dan gecombineerd met oa mountainbike, teambuilding, roeien…

Meer info:

André Gielen
telefoon:  0496 35 53 81
Bezoek de website


 

Oriëntatieparcours

kids tijdens het oriëntatielopenOriëntatielopen is een verkwikkende gezinssport waarbij je met een kaart in de hand probeert om de verschillende posten op te sporen. In de bossen rond vakantiehuis De Bosberg is zo'n oriëntatieparcours uitgebouwd. Bij elke gevonden post knip je je kaartje met de gaatjescode van de knijptang. Kinderen hollen meestal van paal naar paal om als eerste de gaatjes te kunnen prikken!

 

Neem het als ouders eens op tegen de kids…  Sensatie verzekerd!

Meer info:

telefoon: 089 38 38 83
Kaartjes kan je kopen in De Bosberg. 

 

 Paintball

paintballHou je van een dag vol actie en spanning? Dan is paintball echt iets voor jou. Je krijgt opdrachten die je binnen de 15 minuten moet vervullen. Gaandeweg zal je merken dat enthousiasme, teamwork, communicatie en tactiek de ideale bondgenoten zijn voor een geslaagde dag. Probeer ook eens de laser paintball.  Geen verfspatten, geen masker,... enkel fun! Paintball Arena is gelegen op het domein van het recreatiepark Kelchterhoef. Een uitstekende locatie met een prachtig zicht op de 20 ha grote plas. Reserveren is steeds noodzakelijk.

Meer info:

telefoon 0475 59 63 48
Bezoek de website